Πάτμος το κρυστάλλινο νησί

5,00 €
Συγγραφέας: Ειρήνη Οικονομίδου
Ημ. Έκδοσης: 1995
Διαστάσεις: 12.5 x 17.5
Σελίδες: 64
Δέσιμο: Άδετο
ISBN: 960-85141-7-7

Περιγραφη

Το βιβλίο αυτό έχει την μορφή μικρού λευκώματος με καλλιτεχνικό εξώφυλλο και 24 φωτογραφίες της συγγραφέως από την Πάτμο που πρώτη φορά δημοσιεύονται, έγχρωμες. Οι φωτογραφίες αυτές μοιάζουν σαν να διαλέγονται με τα κείμενα και τα ποιήματα τα γραμμένα στην Πάτμο κατά την περίοδο 1987-1990.

Ο σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να δείξει το πνευματικό νόημα της Πάτμου, το ιερό νησί της Αποκαλύψεως, που δεν είναι μόνο ιερό γι' αυτό το γεγονός, αλλά για το ότι σύμφωνα με το κείμενο της Αποκαλύψεως (Αποκ. Ι, 12-20), ο Ίδιος ο Κύριος της Δόξης, ο αναστάς και αναληφθείς Χριστός εμφανίσθηκε ενώπιον του Αγ. Ιωάννου του Ευαγγελιστού, ο οποίος πέρασε τρία χρόνια εξορία σ' αυτό το μικρό νησί (93-96 μ.Χ.), μέσα στο ιερό σπήλαιο όπου ασκήτευε και προσευχόταν. Το 95 μ.Χ. επί του Ρωμαίου Αυτοκράτορος Δομητιανού, μια Κυριακή ο Αγ. Ιωάννης δέχθηκε την ένδοξη παρουσία του Χριστού. Αφού Τον περιγράφει λεπτομερώς, μετά μας λέγει ότι έπεσε "εις τους πόδας Του ως νεκρός" (Αποκ. Ι,17). Από τον φόβο του δηλαδή λιποθύμησε. Για να πέσει λοιπόν στους πόδας του Χριστού θα πει ότι οι πόδες Του ήταν επί του εδάφους. Άρα η Πάτμος είναι "Θεοβάδιστη" και αυτό αναφέρεται και στην εισαγωγή και στον επίλογο του βιβλίου.

Η Πάτμος λοιπόν είναι το ιερότερο μέρος όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολοκλήρου της Ευρώπης. Είναι η κατάληξη των Αγίων Τόπων γι' αυτό ονομάζεται η "Ιερουσαλήμ του Αιγαίου" και το Σινά της Ευρώπης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα γαλλικά και στα αγγλικά.