Το παιχνίδι των αριθμών και
των σχημάτων μέσα από την τέχνη

15,00 €
Συγγραφέας: Γιούλα Ν. Δαβέρου
Ημ. Έκδοσης: 2004
Διαστάσεις: 21 x 29
Σελίδες: 96
Δέσιμο: Δεμένο
ISBN: 960-8034-13-2

Περιγραφη

Ο σκοπός του βιβλίου είναι διπλός Η επαφή του παιδιού με τους αριθμούς με τρόπο που καλλιεργεί την αντίληψη και την παρατηρητικότητά του και η επαφή του παιδιού με τη βυζαντινή τέχνη.

Μέσα από την παρατήρηση των βυζαντινών έργων τέχνης και τις ασκήσεις, το παιδί μαθαίνει να μετρά από το 1 έως το 20 και να σχεδιάζει όλα τα γνωστά σχήματα (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, ρόμβος).
Η συγγραφέας, ούσα εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας, γνωρίζει τα όρια του αναγνωστικού της κοινού. Απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών καλύπτει τους αριθμούς 1-20 και τα επίπεδα σχήματα. Με απλές εντολές και προτροπές που οι αναγνώστες μπορούν να ακολουθήσουν, καλύπτει τους στόχους της.

Μέσα από το «κυνήγι» των αριθμών και των σχημάτων, καλλιεργείται η φιλοπεριέργεια των παιδιών καθώς πρέπει να παρατηρήσουν πολύ προσεκτικά για να μπορέσουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του βιβλίου, να ανακαλύψουν αριθμούς και σχήματα, και να μετρήσουν.
Η επαφή των παιδιών με την Βυζαντινή τέχνη μέσα από τις παραστάσεις, τα επίτιτλα και τα πρωτογράμματα τα οποία χρησιμοποιούνται, καλλιεργούν την κριτική ικανότητα των παιδιών.