Τα Μάθκια τα Γιαλλούρικα

12,00 €
Διαστάσεις:
14x12.5
CD:
1

Κυκλοφόρησε ο δίσκος ακτίνας (CD) με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια του Χρίστου Γεωργιάδη με τίτλο "Τα μάθκια τα γιαλλούρικα". Ο δίσκος περιέχει δώδεκα τραγούδια παρμένα απ' την Κυπριακή μούσα και είναι άγνωστα τα περισσότερα στους Κυπρίους και Ελλαδίτες ακροατές.

Ο Χρίστος Γεωργιάδης με σπουδές Βυζαντινής μουσικής δίπλα στο Σίμωνα Καρά, αποκωδικοποιεί και αξιοποιεί το άγνωστο υλικό προς τέρψη του φιλόμουσου κοινού. Στην παρούσα εργασία εκλεκτοί μουσικοί συμμετέχουν και δίνουν ιδιαίτερο αρχαϊκό ύφος που προσδιορίζει το άκουσμα της δισκογραφικής δουλειάς.

Τη μουσική επιμέλεια του CD έχει ο Μανώλης Καρπάθιος, ενώ στην Πολίτικη λύρα είναι η Χρυσάνθη Γκίκα, στο νέυ ο Νίκος Παραουλάκης, στο ούτι οι Γιώργος Παππάς και Στέλιος Βαρβέρης, στο κανόνι οι Μανώλης Καρπάθιος και Γιάννης Δριμάλας, στο βιολί ο Γιώργος Βασιλάκης, στα κρουστά οι Γιώργος Τζανέτος, Βασίλης Οικονόμου και Ανδρέας Νιάρχος, στο κοντραμπάσο ο Γιάννης Πλαγιαννάκος ενώ υπεύθυνοι για τον ήχο είναι οι Γιώργος Ρούσσος και Γιάννης Καραγεώργος. Το δημιουργικό του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Κατσουλάκος.

 1. Τραγούδι της σούσας
  0 sec
 2. Τρεις εληές
  0 sec
 3. Μηλιά μου
  0 sec
 4. Τα μάτια τα γιαλλούρικα
  0 sec
 5. Το όνειρον της κόρης
  0 sec
 6. Αγαπώ την τζι αγαπάμε
  0 sec
 7. Τρεις όμορφες
  0 sec
 8. Παφίτισσα φωνή
  0 sec
 9. Ο Μανώλης
  0 sec
 10. Ο τζιυπριανός
  0 sec
 11. Χιώτισσα
  0 sec
 12. Η πελλομάνα
  0 sec